środa, 19 czerwca 2013

Dipy : z fety i z rukoli

Dipy czyli sosy lub smarowidła. Do chleba i do maczania czegokolwiek w nich: warzyw, chipsów, chlebków, krakersów.... Do domu, na party i piknik....


Fetadip

- 4 papryki
- 50 g. orzeszków piniowych
- 1 ząbek czosnku
- oliwa
- 150 g fety

Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. Paprykę podzielić na 4 części i grillować aż zrobi sie czarna i bąblasta, ok 20 min. Potem przełożyć do worka lub gdzieś indziej zamknąć, będzie sie lepiej ściągać skórkę. Obrac.
Zmiksować paprykę z reszta składników bez fety. Ta kruszymy juz na koniec. I gotowe.


Dip z rukoli

- 25 g rukoli
- 100 g kremowego serka
- 200 ml smietany
- 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
- 50 g. pamezanu

Posiekać rukole. Zmiksować. z reszta składników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz