niedziela, 29 grudnia 2013

Rożki z dynia i kurczakiem

Na gorąco. Dopiero co wsunęłam/zjadłam ciato francuskie i farsz wg własnego widzimisię. Urodzinowy free-styling :)
Wiec, bierzemy kawałek dyni, kroimy w kostke, do tego por. tez poszatkowany i 2 gałązki selera naciowego. smażymy aż się zrobią.na innej patelni pól piersi kury (doprawionej vegeta) , pokrojonej w kostkę smażymy i łączymy z warzywami. Doprawiamy jak chcemy. U mnie; kolendra, sól ziołowa, kminek, czosnek, pieprz cayenne, oregano, słodka papryka. Dalam także parę orzechów laskowych, posiekanych. Faszerujemy ciasto i pieczemy 25 min na 200stu stopniach. Mozna rożki posmarowac jajem przed pieczeniem lub olejem (jak ja )
Ideał.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz