Jestem fanka bloga ''Jadlonomia'' i regularnie coś z niego wypróbowuje. Zawsze jest to pyszne i godne polecenia, szukalam zatem czegoś ciekawego na chleb i zobaczyłam pastę ala paprykarz.
jest b. fajna i właściwie miałam ochotę już ja zjeść zanim ja zmiksowałam, następnym razem będzie daniem obiadowym ;)
Tu oryginalny przepis: http://www.jadlonomia.com/2013/04/wegetarianski-paprykarz.html
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki ( specjalnie ja kupiłam i jest super )
- 2-3 lyzki sosu sojowego
- 1/4 łyżeczki chilli
Kasze ugotować i wystudzić. Marchew zetrzeć na tarce, duże oczka, cebula pokroić w półplasterki, smażyć na patelni z liściem laurowym i zielem angielskim, dodać po chwili koncentrat. Przestudzić, wyjąc liść i ziele i połączyć z kasza, dodać pozostałe składniki. Zmiksować na pastę, albo gładką albo pozostawić luźne dobrze wyczuwalne kawałki - jak kto lubi
jest b. fajna i właściwie miałam ochotę już ja zjeść zanim ja zmiksowałam, następnym razem będzie daniem obiadowym ;)
Tu oryginalny przepis: http://www.jadlonomia.com/2013/04/wegetarianski-paprykarz.html
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki ( specjalnie ja kupiłam i jest super )
- 2-3 lyzki sosu sojowego
- 1/4 łyżeczki chilli
Kasze ugotować i wystudzić. Marchew zetrzeć na tarce, duże oczka, cebula pokroić w półplasterki, smażyć na patelni z liściem laurowym i zielem angielskim, dodać po chwili koncentrat. Przestudzić, wyjąc liść i ziele i połączyć z kasza, dodać pozostałe składniki. Zmiksować na pastę, albo gładką albo pozostawić luźne dobrze wyczuwalne kawałki - jak kto lubi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz