Jesień to początek kuchni bogatej w warzywa korzeniowe. Nawet mnie do nich bardziej ciągnie, wiec cos w tym jest. Pietrucha, seler, buraki... Ta zupa składa sie właśnie z tych dwóch pierwszych. Bardzo prosta i smaczna zupa na jesienny obiad.
Bez zdjęcia ale uruchommy wyobraźnię, po prostu bialy krem.
Skladniki:
- 1 sedni seler
- 2 pietruszki
- 1 ziemniak
- 1lyzka masla
- litr bulionu
- sol i galka muszkatalowa
- szklanka smietany kremówki
Obrane warzywa kroimy w kawałki, zalewamy bulionem, dodajemy maslo i dusimy do miekkosci.
Przecieramy. Doprawiamy solą. i gałką. Do zupy wlewamy tyle kremówki aby otrzymać konsystencje kwaśnej śmietany.
Bez zdjęcia ale uruchommy wyobraźnię, po prostu bialy krem.
Skladniki:
- 1 sedni seler
- 2 pietruszki
- 1 ziemniak
- 1lyzka masla
- litr bulionu
- sol i galka muszkatalowa
- szklanka smietany kremówki
Obrane warzywa kroimy w kawałki, zalewamy bulionem, dodajemy maslo i dusimy do miekkosci.
Przecieramy. Doprawiamy solą. i gałką. Do zupy wlewamy tyle kremówki aby otrzymać konsystencje kwaśnej śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz