wtorek, 22 stycznia 2013

Salatka z czerwonej kapusty

Trochę inna sałatka z czerwonej kapusty.  Dobra jako dodatek do obiadu ale można i wziąć do lunchboxu do pracy.


Składniki:

- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 300 g marchwi
- 2 łyżeczki kminku
- 1 mandarynka
- 1 cytryna
- 5 łyżek majonezu
- 50 g. bialych rodzynek
- szczypiorek

Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Marchew i kapuste rozdrobnić (grubo) w robocie kuchennym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, przemieszać z kminkiem i piec 8 minut.
Mandarynkę i cytryne wycisnąć. Połączyć sok z majonezem. Doprawić sola i pieprzem. Dodać do kapusty z marchwia. Dodać rodzynki. Przemieszać. Zostawić na 15 minut. Dodać posiekany szczypiorek.
Ready to eat.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz