I znowu sałatka, do pracy na lunch.Szczególnie teraz jak młoda kalarepka jest.
Składniki:
- 1 kalarepa, obrana i pokrojona w kostkę
- 1 marchew pokrojona jak komu pasuje
- 2 łodyżki selera naciowego jw
- 1 avocado
- jak kto chce to cebulka zielona
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1-2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka miodu
orzechy nerkowe do posypania
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki. Avocado skrapiamy cytryna żeby nie ściemniało a najlepiej to dodajemy tuz przed konsumpcja. Mieszamy składniki na sos, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy warzywa z sosem, zostawiamy do przegryzienia. Orzechy rumienimy na patelni i posypujemy nimi salatke.
Składniki:
- 1 kalarepa, obrana i pokrojona w kostkę
- 1 marchew pokrojona jak komu pasuje
- 2 łodyżki selera naciowego jw
- 1 avocado
- jak kto chce to cebulka zielona
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1-2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka miodu
orzechy nerkowe do posypania
Wszystkie warzywa kroimy na kawałki. Avocado skrapiamy cytryna żeby nie ściemniało a najlepiej to dodajemy tuz przed konsumpcja. Mieszamy składniki na sos, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy warzywa z sosem, zostawiamy do przegryzienia. Orzechy rumienimy na patelni i posypujemy nimi salatke.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz