Juz po wakacjach wiec trzeba wrócić do kuchni.
I oczywiście najbardziej brakowało mi sałatek. Ta idealnie sprawdziła mi się na obiad.
Składniki:
- 2 cukinie w plasterkach lub inaczej pokrojone ale tak by dało sie je grillować pod grillem
- 400 gram sezonowych zielonych warzyw np. groszek, fasolka, bób etc...
- 200 gram makaronu, do woli. oryginalnie nudle ryżowe, ja dałam zwykły makaron
- garść rożnych świeżych ziół np. pietruszka, bazylia, kolendra, rukola, szczypiorek, poszatkowanych
- garsc oliwek, czarnych lub zielonych bez pestek, pokrojonych
- paczka fety, najlepiej owczej
- ewentualnie 2 łyżki pesto
Sos:
6 łyżeczek oliwy z pestek dyni + czosnek przeciśnięty + 3 łyżki octu balsamicznego = wymieszac
Cukinie posypujemy sola i pieprzem i wsuwamy pod grilla. Grillujemy aż nam sie wyda gotowa ;) będzie lekko brązowa. Gotujemy makaron. Warzywa gotujemy na parze lub w wodzie. Mieszamy wszystkie składniki. Feta posypujemy.
I oczywiście najbardziej brakowało mi sałatek. Ta idealnie sprawdziła mi się na obiad.
Składniki:
- 2 cukinie w plasterkach lub inaczej pokrojone ale tak by dało sie je grillować pod grillem
- 400 gram sezonowych zielonych warzyw np. groszek, fasolka, bób etc...
- 200 gram makaronu, do woli. oryginalnie nudle ryżowe, ja dałam zwykły makaron
- garść rożnych świeżych ziół np. pietruszka, bazylia, kolendra, rukola, szczypiorek, poszatkowanych
- garsc oliwek, czarnych lub zielonych bez pestek, pokrojonych
- paczka fety, najlepiej owczej
- ewentualnie 2 łyżki pesto
Sos:
6 łyżeczek oliwy z pestek dyni + czosnek przeciśnięty + 3 łyżki octu balsamicznego = wymieszac
Cukinie posypujemy sola i pieprzem i wsuwamy pod grilla. Grillujemy aż nam sie wyda gotowa ;) będzie lekko brązowa. Gotujemy makaron. Warzywa gotujemy na parze lub w wodzie. Mieszamy wszystkie składniki. Feta posypujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz