Ta sałatka powędrowała ze mną do pracy. Treściwa i syci na długo. Bodajże ze ''Zwierciadła'' Fajnie się tu żurawina kombinuje. Chyba w ogóle będę częściej kupować żurawinę, pyszna jest.
Skladniki:
- wędzony pstrąg
- 2-3 łodygi selera naciowego
- awokado
- 50 g kapusty pekińskiej
- 50 g rukoli, niekoniecznie
- 100 g twardego koziego sera
- 1/3 łyżeczki czerwonego pieprzu - ja nie dałam
- 2-3 łyżki żurawin
Dressing: sok z cytryny, 2-3 łyżki miodu, 1/3 łyżeczki soli
Z oliwy, miodu i soku z cytryny zrobić dressing. Wymieszać rukole, kapustę, pokrojone w plasterki awokado. Dodać pokrojonego w plasterki selera oraz obrane ze skóry i ości kawałki pstrąga. Całość posypać startym na tarce serem, skropić sosem. Posypać pieprzem i żurawinami.
Zdjęcia nie ma bo zjadłam :D
Skladniki:
- wędzony pstrąg
- 2-3 łodygi selera naciowego
- awokado
- 50 g kapusty pekińskiej
- 50 g rukoli, niekoniecznie
- 100 g twardego koziego sera
- 1/3 łyżeczki czerwonego pieprzu - ja nie dałam
- 2-3 łyżki żurawin
Dressing: sok z cytryny, 2-3 łyżki miodu, 1/3 łyżeczki soli
Z oliwy, miodu i soku z cytryny zrobić dressing. Wymieszać rukole, kapustę, pokrojone w plasterki awokado. Dodać pokrojonego w plasterki selera oraz obrane ze skóry i ości kawałki pstrąga. Całość posypać startym na tarce serem, skropić sosem. Posypać pieprzem i żurawinami.
Zdjęcia nie ma bo zjadłam :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz