niedziela, 2 lutego 2014

Buraki z pomarancza i kozim serem

Następna wariacja na sałatkę z buraków. No uwielbiam i mogę zawsze konsumować to sobie urozmaicam.

- 500g ugotowanych buraków
- 3 łyżki  oliwy extra vierge
- 50 g pistacji
- 2 pomarańcze
- 150 g koziego serka
-2 łyżki octu balsamico
- 15 g listków bazylii


Buraki pokroić w ćwiartki i jeszcze je podpiec pokropione oliwa, tak 20 min. Pistacje dodać na 8 minut przed końcem. Ostudzić wszystko i przełożyć razem do salaterki.
Pomarańcze obrać ostrym nożem, pokroić cząstki tak żeby był tyko miąższ . Dodać do buraków, posypać pokruszonym serem. Pokropić octem, oliwa i posypać porwanym listkami. Lekko przemieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz