niedziela, 20 listopada 2016

Gnochi lub kopytka z piekarnika z kurą i cukinią

Fajny obiad w ciągu tygodnia jesli mamy kopytka z poprzedniego dnia lub w szafce paczkę gotowych gnocchi. Potrzebujemy tez pesto arabiata - z suszonych pomidorów.

Składniki:

- 1 cytryna
- 500 g kawałków kurczaka
- 3 łyżki pesto arabiata
- 2 cukinie
- 500 g kopytek lub gnocchi
- 2 łyżki oliwy
- 200 g serka wiejskiego
- papier do pieczenia

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Otrzeć skórkę z cytryny a sok wycisnąć. Kure zamarynować w łyżce soku z cytryny i pesto. cukinie przekroić na pól i pokroić w dłuższe kawałki. wymieszać razem z kurą.
Na blasze wyłożyć papier do pieczenia, wyłożyć kurę i cukinie, spryskać oliwą, popieprzyć i posolić, piec około 20 minut po 10 dodając gnocchi.
Skórkę od cytryny i sok wymieszać z serkiem. Serwować w miseczce obok. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz