Dobra na lunch.
Składniki:
- puszka soczewicy
- 1 cukinia pokrojona w kostkę
- parę gałązek mięty
- 1 pomarańcza
- 50 g białych rodzynek
- awokado - pokrojone w kostkę
- 50 g migdałów - posiekane na mniejsze kawałki
- 125 g świeżego koziego sera lub fety - pokruszone
Soczewice odcedzić. Cukinie obsmażyć na łyżce oliwy. Mięte posiekać. Z pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać z oliwa i rodzynkami, doprawić sola i pieprzem.
Wymieszać resztę składników sałatki. Wmieszać posiekana miętę, polać sosem, posypać serem.
Składniki:
- puszka soczewicy
- 1 cukinia pokrojona w kostkę
- parę gałązek mięty
- 1 pomarańcza
- 50 g białych rodzynek
- awokado - pokrojone w kostkę
- 50 g migdałów - posiekane na mniejsze kawałki
- 125 g świeżego koziego sera lub fety - pokruszone
Soczewice odcedzić. Cukinie obsmażyć na łyżce oliwy. Mięte posiekać. Z pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać z oliwa i rodzynkami, doprawić sola i pieprzem.
Wymieszać resztę składników sałatki. Wmieszać posiekana miętę, polać sosem, posypać serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz