niedziela, 12 lutego 2012

Surówka z kapusty kiszonej po rosyjsku

Z serii surówki zimowe, oraz dziwne kombinacje.
W zimie jemy czesto warzywa na cieplo, surówki robione sa rzadziej. Organizm woli pożywienie ''jang'' czyli rozgrzewajace ( kasze sa super, szczególnie jaglana). Sa jednak warzywa które należy jesc. Taka kapusta kiszona jest b. zdrowa i zawiera dużo naturalnej witaminy C.
W książce'' Kuchnia naturalna'' przepisy podzielone są sezonowo i to jest surówka wlasnie na zime. Zresztą jest jeszcze pare innych, których jestem ciekawa wiec na pewno sie pojawia.
Podałam ja do smażonej ryby i o dziwo pasowała.

40 g kapusty kiszonej
100 g groszku konserwowego
marchew
natka pietruszki
4 lyzki majonezu - ja dalam pól na pól z jogurtem 10 %
sól, cukier, pieprz

Marchew umyc, obrac , zetrzec na grubej tarce. Polaczyc z pokrojana kapusta, groszkiem i majonezem. Doprawić.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz