środa, 6 września 2017

Vegan: Lody z bananów - espresso i migdaly

Oryginalnie jest to przepis na lody kawowe i takoż go tu niżej przedstawie. Ja ograniczyłam sie do minimum i zrobiłam bez kawy. Syrop dodałam tez bezpośrednio do lodów. Tak czy siak pyszne i proste.

Składniki:

- 4 banany
- 80 g migdałów ub innych orzechów
- 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżki syropu klonowego
- 50 ml mleka migdałowego

Banany pokroić na plasterki i wstawi  do zamrażarki na minimum 3 godziny. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, migdały wymieszać z 1 łyżeczką kawy i łyżką syropu, rozłożyć na blasze. Piec 10 minut. Ostudzić i posiekać. Do robota kuchennego wrzucić banany, wlać mleko i wsypać resztę kawy i wszystko zmielić do konsystencji lodów. Posypać lub wmieszać w lody migdały. polać resztą syropu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz