Wychodzi na to ze teraz bedzie wpis na 1 miesiac. Nieumiejętność gospodarowania czasem plus lato gdzie czesciej jest sie po za domem niz w ,sprawia ze w ogóle praktycznie nie siadam do komputera.
Czasem tylko jakis film wieczorowa pora.
Gotuje takze w miare letnio, lekko i z wykorzystaniem dobrodziejstw lata.
Ta salatke zjedlismy na obiad ale mozna dawkowac dowolnie. I specjalnie do niej kupilam swiezy estragon, który wlasciwie jeszcze nigdy nie używałam. A dzis dodalam troche do jajecznicy, tez dobre.
Skladniki:
- 400 g ziemniakow
- 1 fenkul
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 lyzki majonezu
- 1 łyżka octu z estragonem - ja dalam bez
- 1 lyzka susonego estragonu, ja dalam swiezy i wiecej
- 1/2 peczka szczypiorku lub zielonej cebulki
Ziemniaki pokroic w kostke i ugotowac. Odcedzic, ostudzic. Fenkula drobno pokroic. Jaja pokroic. Szczypior takze. Majonez wymieszac z octem i estragonem. Wszystko razem wymieszac, dprawic sola i pieprzem. Z pol godziny w lodowce zostawic do przegryzienia sie smakow.
Czasem tylko jakis film wieczorowa pora.
Gotuje takze w miare letnio, lekko i z wykorzystaniem dobrodziejstw lata.
Ta salatke zjedlismy na obiad ale mozna dawkowac dowolnie. I specjalnie do niej kupilam swiezy estragon, który wlasciwie jeszcze nigdy nie używałam. A dzis dodalam troche do jajecznicy, tez dobre.
Skladniki:
- 400 g ziemniakow
- 1 fenkul
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 lyzki majonezu
- 1 łyżka octu z estragonem - ja dalam bez
- 1 lyzka susonego estragonu, ja dalam swiezy i wiecej
- 1/2 peczka szczypiorku lub zielonej cebulki
Ziemniaki pokroic w kostke i ugotowac. Odcedzic, ostudzic. Fenkula drobno pokroic. Jaja pokroic. Szczypior takze. Majonez wymieszac z octem i estragonem. Wszystko razem wymieszac, dprawic sola i pieprzem. Z pol godziny w lodowce zostawic do przegryzienia sie smakow.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz