Kolejne danie, które może być dodatkiem do obiadu jak również częścią obiadu składającego sie z dan warzywnych. U mnie było daniem głównym z dodatkiem warzywnych (kupnych) wege kulek.
Zdjęcia znów nie zdążyłam zrobić ;(
- 1 cały kalafior
- łyżka masła
- łyżka śmietany
- 100 g ostrego sera, startego
- 40- 50 g.okruszków chleba - ja rozdrobniłam 3 kromki
- sól i pieprz
Kalafiora podzielić na różyczki. Zalać wrzątkiem i krotko gotować al dente ( ok 5 min) lub na parze.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wrzucić kalafiora tak by różyczki leżały kolo siebie.
Przemieszać ze śmietaną, posolić i popieprzyć.
Ser wymieszać z okruszkami i równiutko wyłożyć na kalafiorze.
Zapiec pod grillem do zrumienienia. Podawać od razu.
Zdjęcia znów nie zdążyłam zrobić ;(
- 1 cały kalafior
- łyżka masła
- łyżka śmietany
- 100 g ostrego sera, startego
- 40- 50 g.okruszków chleba - ja rozdrobniłam 3 kromki
- sól i pieprz
Kalafiora podzielić na różyczki. Zalać wrzątkiem i krotko gotować al dente ( ok 5 min) lub na parze.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wrzucić kalafiora tak by różyczki leżały kolo siebie.
Przemieszać ze śmietaną, posolić i popieprzyć.
Ser wymieszać z okruszkami i równiutko wyłożyć na kalafiorze.
Zapiec pod grillem do zrumienienia. Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz