niedziela, 23 lipca 2017

Gnochi czosnkowe

Przepis z ''Kuchni''na bardzo fajne danie, typowo wakacyjne,na biwak i gotowanie pod chmurka.
Zamiast gnocchi, kopytka beda tez ok.

Składniki:
- 10 ząbków zwykłego czosnku lub 2 ząbki czosnku słoniowego
-6 łyżek oliwy
- 1czerwona papryka
- mały pęczek tymianku
-250 g gnocchi (dla 2 osób)
-sól i pieprz

Czosnek siekamy i powoli szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojoną paprykę oraz posiekany tymianek i smażymy jeszcze 5 minut, uważając by nie przypalić czosnku. Gnocchi lub kopytka gotujemy w wodzie.
Ugotowane kluski odcedzamy i przekładamy na patelnie gdzie podsmażony czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz