czwartek, 7 lipca 2011

Salatka meksykanska z fasola

Jak jest gorąco to mam ochote glownie na salatki. Szczególnie na lunch i obiad. Uwielbiam lato za to :) Taszcze wiec salatki do pracy( ostanio hitem jest u mnie ta z bulgurem/kuskusem ) i pozeram na obiad. Czasem :) Bo wiadomo, w kraju w ktorym mieszkam, upały rzecz ekskluzywna . Salatka zagoscila u nas pare dni temu na stole. Cala micha witamin.



Skladniki:
- jaja, w zaleznosci od ilosci osob czyli u mnie 2
- 1 puszka czerwoej fasoli
- 1/2 puszki kukurydzy
- male pomidorki, ja dalam 2 duze
- 1 czerwona papryka
- 4 lodyzki selera naciowego - nie mialam ale bez to nie to samo
- 1 czerwona cebula
- salata lodowa

Sos:
- 4 lyzki ketchupu
- 1/2 lyzeczki chili
- 2 lyzki soku z cytryna
- 4 lyzki oliwy z oliwek

Jajka ugotowac. Obrac, pokroic na cwiartki. Fasole i kukurudze osaczyc. Pomidory, papryke i seler pokroic. Cebule w polkrazki. Salate w kawalki.
Skladniki sosu polaczyc i lekko podgrzac. Skladniki salatki polaczyc i wymieszac. Polac letnim sosem. Przybrac jajkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz