niedziela, 3 stycznia 2016

Sałatka ryżowa z tunczykiem

Bardzo prosta, szybka i smaczna sałatka. U mnie pojawiła się na urodzinach i na pewno jeszcze ja zrobię, patrz początek...

Składniki:

- 2 szklanki ugotowanego ryżu - to chyba 1 suchego
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- pol pęczka posiekanej pietruszki
- pol szklanki siekanych orzechów włoskich
- 3 ogorki koserwowe
- majonez

Tuńczyka odcedzamy,rozdrabiamy i mieszamy z ryżem. Dodajemy pietruszke i orzechy, kroimy drobno ogórki, mieszamy wszystko razem + majonez. Doprawiamy sola i pieprzem. I zostawiamy zeby sie przegryzło. Sałatka jest już gotowa ale możecie kombinować. Myślę ze np. kukurydza z puszki byłaby do tego dobra.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz